Zelf je tuin een makeover geven met een nieuw terras? Met deze handige tips is het een fluitje van e

Zelf je tuin een makeover geven met een nieuw terras? Met deze handige tips is het een fluitje van een cent. 

 

Het inschakelen van een hovenier of stratenmaker voor het aanleggen van een terras is een optie, maar kan behoorlijk prijzig zijn. Waarom zou je niet zelf aan de slag gaan? Zelf een terras aanleggen is niet alleen voordeliger, maar ook nog eens een leuke uitdaging. Bovendien kun je later met trots zeggen dat jij jouw eigen terras hebt gerealiseerd! En als je slim huurt bij diverse verhuurders, vallen de kosten voor de benodigdheden reuze mee. Hieronder vind je alles wat je nodig hebt voor het aanleggen van je eigen terras tijdens een tuin makeover.

 

Voorbereiding voor je tuinrenovatie

Voordat je begint met het aanleggen van een terras, is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen. Overweeg je een terras in de voortuin of achtertuin? En wat voor grondsoort heb je? Wil je niveauverschil in je tuin creëren of juist niet? Voor het aanleggen van niveauverschillen kun je een graafmachine of minigraafmachine huren om de grond te bewerken. Voor al het tuinafval kan eenvoudig een groenafval container gehuurd worden. Daarna gebruik je een trilplaat om de grond te egaliseren en te verdichten. Huur eventueel een aanhanger om zand op te halen en te verspreiden. Met een waterpas controleer je of het terras waterpas is voordat je begint met het leggen van de tegels.

 

Aanleggen van het terras

Het leggen van de terrastegels is een precies werkje. Huur daarom een steenknipper of tegelsnijder om de tegels op maat te maken. Voor speciale tegels die gezaagd moeten worden, kun je een tegelzaagmachine huren. Gebruik een hamer met rubberen kop om de tegels stevig aan te kloppen. Strooi vervolgens zand over het terras en veeg dit tussen de voegen voor een stevige basis. Nu is het tijd om te genieten van je nieuwe terras en er is geen betere manier om dit te vieren dan met een barbecue en een gezellig buitenfeestje met vrienden en familie!

 

https://www.huren.nl/p1137/tuinafval-groenafval-container

Over de auteur

Scroll naar boven